The TRAY kertoo sivuillaan seuraavasti konseptistaan: The TRAY – Chill & Share on uudenlainen ravintolakonsepti, jossa ruokalistan perustan muodostavat runsaat ja luovasti kootut vatiannokset.
Ravintolalla on loistava sijainti Helsingin ytimessä Kluuvikadulla, GLO-hotellin alakerrassa. Paikkana The TRAY on rento ja sopii hyvin sekä isomman nälän täyttämiseen että pieneen naposteluun. Raflaajissa oli tällä kertaa mukana myös alle vuoden ikäinen taapero, joka huomioitiin kivasti tuomalla syöttötuoli pöytäämme sekä vesihaude maitopullon lämmittämistä varten. Palvelu oli muutenkin kokonaisuudessaan hyvin ystävällistä.
Alkupaloiksi (“to tease you”) pöytäämme kulkeutui Patatas Bravas, Avocado Caesar Salad, Basa Basa Tempura, Pari Pari Tako, Bread & Tip sekä ankkaburgeri.

Basa Basa Tempura
Basa Basa Tempura eli friteerattuja kukka- ja parsakaaleja sweet chili majoneesin kera:
Oli hyvää. En yleensä niin välitä friteeratuista jutuista, mutta tää ei ollut liian rasvaista vaan kevyempää ja silti maukasta. Tykkäsin dipistäkin. Ei tulista, vaan makeahko. Söisin uudestaan
Hyvää oli, jopa yllättävän hyvää. Olis menny ilman majoakin. Tykkäsin ehkä just eniten friteeratuista jutuista eli näistä ja mustekaloista.

Pari Pari Tako
Pari Pari Tako oli friteerattua minimustekalaa dipin kera.
Minimustekalat olivat hieman pettymys, koska leivitys maistui liikaa. Dippi oli tosi hyvää ja mustekalat eivät olleet kumisia, vaan sopivan pehmeitä.

Patatas Bravas
Patatas Bravasissa perunat olivat koostumukseltaan erittäin miellyttäviä – pinnalta rapeita, sisältä pehmeitä. Annoksessa oli tulisuutta tuomassa myös chiliä sekä mausteena korianteria ja hieman tomaattista kastiketta. Harmiksemme keittiö unohti annoksestamme majoneesin, joka siis normaalisti kuuluisi mukaan. Sen kanssa annos olisikin ollut täydellinen.
Taisin porukan ainoana saada majoneesin tähän, koska mun perunat tuli vasta pääruokaosiossa. Ei olis toiminu ilman majoneesia, mutta sen kanssa todella makoisaa.

Avocado Caesar Salad
Salaatissa oli kastiketta erittäin runsaasti, ehkä jopa hieman liikaa. Toisaalta parempi niin päin kuin liian vähän. Avokadoa oli mukavan paljon ja parmesanraaste toi myös hyvin makua. Salaatti oli erittäin täyttävä, vaikka olikin alkupala. Tuoreet leivänpalat päällä jäivät syömättä, sillä olin jo niin täynnä. Mielestäni kuitenkin hyvä idea käyttää krutonkien sijaan isoja leipäsiivuja – jos olisin jaksanut, olisin voinut rakennella näistä herkulliset avokadosalaattileivät haukattavaksi muun salaatin oheen.

Ankkaburgeri
Nyhtöankkaa sisältävä pieni alkupalaburgeri oli erittäin maukas. Sämpylä oli rapea ja ankka kastikkeineen suussa sulavaa. Juuri sopivan kokoinen pikkuherkku alkupalaksi.
Ankkaburgeri oli todella mehevä ja mahtavaa pulled duckin makua haittasi vain hieman liian reilu suola. Olisi täydellinen darraruoka.

Bread & Tip
Bread & Dip eli tuoretta focaccialeipää, baba ghanoughia ja hummusta.
Hyvänmakuiset dipit ja hyvä leipä. Annos sopii hyvin jaettavaksi, niin runsaasti oli leipää tarjolla.
Erittäin maukas kokonaisuus, lämpimät suosittelut ja nimenomaan jaettavaksi useammalle.
Pääruoista (“To fill you”) pöytäämme tuli Ginza Chicken, Kushiyarki Salmon, Avocado Burger, The Treehugger sekä lampaanpotka.

Ginza Chicken
Lisukesalaatissa kiva thai-henkinen kookoksen maku, mut aika paljon kaalia (tarjoilijan mukaan piti olla myös pinaattia, mut eipä näkynyt). Kana ihanan mureaa ja maukasta. Sweet chili mayo oli todella mieto, mutta ihan ok. Aprikoosi-inkivääri chutney super hyvää! Muutama ylläri peruna ja parsakaali kanan alla kruunasi annoksen (menussa ei mainittu). Samoja perunoita ku patatas bravas annoksessa, just hyviä kuorellisia ja paistettuja.

Kushiyarki Salmon
Annokseen kuului grillattu lohivarras, gado gado salaattia, teriyaki-kasviksia ja lime-shisomajoneesia.
Todella hyvin paistettu lohi ja kivannäköinen, värikäs annos. Tilaisin mielelläni toistekin.

Avocado Burger
Avokadoburgeriin kuului kikhernepihvi, ranskalaisia, avokadoa, gado gado salaattia ja sitruunamajoneesia.
Avocadoburgerin pohjalla oleva avocado oli kovempi kuin hattu. Hatun avocado oli just hyvän pehmeä. Sitruunasoosi oli kuin sitruunavanukasta. En tykännyt. Muuten annos oli hyvä.

The Treehugger
Vegaaninen puunhalaaja-annos sisälsi avokadoa, kikhernepihvejä, gado gado-salaattia, grillattua munakoisoa, libanonilaisen seitsenmausteseoksella ja granaattiomenasiirapissa marinoitua nyhtökauraa, tahmeaa riisiä, pinaattikikherneitä ja baba ghannougia.
Annos oli tosi näyttävä ja hyvä, mutta olisi voinut olla vielä parempaa. Mausteita olisi voinut olla ehkä vähän enemmän. Tuntui, että oli kasattu paljon eri juttuja, mutta maut olivat hyvin pelkistettyjä. Hyvä, kun tilattiin ekstra valkosipulidippi lisämauksi. Ei huono, mutta ei myöskään tajunnan räjäyttävä
Jälkiruokaosastolta (“To complete you”) jaksoimme vielä Salliksen, Salted Caramel Pannacotan sekä White Chocolate & Orange Cheesecaken.

“Sallis”
“Sallis”: Kirsikkabrownie, marenkia, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta.
Sallis oli kyllä näyttävä jälkiruoka ja maistui oikein hyvälle, mutta kermavaahtoa oli ihan liikaa. Annos oli myös hyvin tuhti ja makea, mikä sopi kaltaiselleni sokerihiirelle, mutta voi olla toisille vähän liikaa.

Salted Caramel Pannacotta
Pannacotan kanssa tarjoiltiin pähkinäcrumble ja tuoreita vadelmia.
Tää oli yks parhaista jälkiruoista ever, aivan taivaallinen! Vei mun kielen mennessään: täydellinen yhdistelmä makeaa, kirpeää ja suolaista.

White Chocolate & Orange Cheesecake
Niin kauniit jälkkärit!!! Siitä iso plussa paikalle!
Kaiken kaikkiaan The TRAY oli kiva, eloisa ja rento paikka. Tarjoilun kanssa oli pientä hässäkkää, mutta ei haitaksi asti. Tarjoilijan nälkään suosittelema neljän pikkuruoan yhdistelmä oli näinkin kovalle syöpölle aika iso urakka.
The TRAY teki vaikutuksen Raflaajiin ja aiomme ehdottomasti käydä uudestaankin nauttimassa runsaista antimista sekä miellyttävästä, rennosta ilmapiiristä.