Kävimme helmikuun alussa testaamassa Töölössä sijaitsevan, italialaisen ravintola Villetan. Tässä ravintolassa tavoitat aidon, italialaisen trattorian tunnelman ruudullisine pöytäliinoineen ja konstailemattomine ruokineen sekä pääset harjoittamaan myös italian kielen taitojasi, mikäli sellaisia omaat.

Pizzetta all’aglio
Alkupalaksi tilatut valkosipuliset pizzanpalat olisivat käyneet pääruuasta, sen verran runsaasti niitä lautasella oli! Tämä onkin paras jakaa koko pöytäseurueen kesken.

Bruschette della casa
Bruschetta della casaan kuului paahdettua leipää, tomaattia, sipulia, oreganoa ja pestoa.
Jaettiin kaksi annosta tätä alkuruokaa. Jäin kaipaamaan valkosipulia tuohon, oli mulle muutenkin hieman pettymys – ehkä johtuen huonoista talvitomaateista ja leipä oli liian kuiva/kova. Maku jäi vaisuksi ja tylsäksi. Tulin siihen tulokseen, että bruchettaa kantsii syödä vain Italiassa. Arvostan ravintolan elettä, että tarjosivat mulle erikseen mini bruschetan oliivitahnalla, kun en tilannut omaa alkuruokaa (ja muu pöytäseurue tilasi).
Ehkä syy oli juuri talvitomaattien, kun raikkautta jäin kaipaamaan annokseen. Yhdestä mausteesta tykkäsin, mutten tunnistanut sitä. Kaiken kaikkiaan hyvä perusalkuruoka, ei mikään erikoinen.

Cocktail di gamberoni
Ravut oli hyviä, muuten tää oli aika surullinen. Pohjalla salaatinlehtiä, päällä iso kasa majoneesia. Paahdettua leipää ja sitruunaa. Tuli mieleen menneiden aikojen Ruotsin laiva.

Risotto ai porcini con noci e gorgonzola
Tattirisotto oli kermaisen pehmeä (johtunee todella runsaasta gorgonzolan määrästä) ja tatteja oli todella runsaasti. Tattien maku erottui miellyttävän vahvasti runsaasta gorgonzolasta huolimatta.
Oli kyllä todella makoisa ja tuhti annos. Sienten määrä yllätti positiivisesti ja sienet oli isoina paloina, tykkäsin kovasti: oli rakennetta ja erilaista suutuntumaa. Risotto oli kiinteää (ei yhtään “keittomaista”) ja juuston määrä ilmeisen valtaisa (mun annoksessa kaikki juusto oli tasaisesti sulanut risoton sekaan), koska ruoka oli super täyteläistä ja täyttävää. Vau! Taisi olla mun paras risottokokemus Suomessa!! Saksanpähkinät koin vähän turhina annoksen päällä (kun oli muutenkin niin tuhtia), kesäkurpitsat oli kiva ja raikas lisä!

Misto carni alla griglia
Liha-annos oli erittäin lihaisa: kolmea eri lihaa oli vaikka muille jakaa. Itse en ainakaan jaksanut syödä loppuun. Kanassa maistui ihana valkosipuli ja makkara oli erikoinen. Härästä ei kysytty kypsyyttä ja se oli läpikypsä, tästä miinus. Perunat ihan hyviä, muttei mitään tajunnan räjäyttäviä. Hyvä, simppeli annos, vahva kolmonen.
Villetasta voi tilata ruokaa myös mukaan ja se tuntuu olevan suosittu myös tuolla saralla. Kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhteeltaan ravintola oli Raflaajien mielestä erinomainen ja tulemme varmasti vierailemaan toistekin.